– Riktigt bra arrangerat! Kul med mycket publik efter banan.

– Helt fantastiskt att hela arrangemanget presenterades och genomsyrades av ”ett lopp, rolig för både nybörjare och rutinerade”. Väldigt ”inkluderande” och ”ingenting är omöjligt”. Lysande. Hade annars aldrig skrivit upp mig. Önskar att det finns möjlighet till fler platser nästa år, så att fler får uppleva ett roligt lopp i sällskap med en god vän…

Björnö 2a September

14242377_10154148611915910_2319563551889797457_o
Starten av 2016 års slutsålda lopp!

Björnö är en nationalpark och rekreationscenter i Västerås. 10km löpspår går runt ön i vattenkanten. Mitt på ön finns en brant skidbacke. I södra delen av ön en fin strand – på andra sidan sundet Gäddeholm – en hamn med Västerås nya bostadsområde.

Två lopp under samma dag. De ligger i sekvens och pris kommer delas ut till toppen i respektive lopp samt även totaltid på båda loppen (för de som kör båda!).

  • Orginalloppet från 2016 på 18 km. Repris från förra året på samma bana samt ett nytt kortare lopp. Banan växlar mellan löpning i fina spår och stig, till korsande av en grisig vasspassage.

Kul lopp! Bra balans simning – löpning. Kul med terräng, gungfly, näckrosor mm- inte för tillrättalagt, utmaning. Bra trivselstämning. Glada funktionärer!

Förbeställ mat i Björnögårdens restaurang till efter loppet:

Gropen Hökåsen 4e Juni

gropenbanaGropen är en populär badplats i Västerås med fint vatten som vanligtvis värms upp fort. Gropen är ca 300 meter lång och 75 meter bred. Vi kommer ordna ett enkelt startlopp på säsongen den 4e Juni.

Du väljer hur länge du vill tävla 1 eller 3.5 timmar. Sen gäller det bara att slutföra så många varv som möjligt på den tiden. Den person som har kommit flest varv vinner tävlingen!

Det kommer finnas musik, vätskestation, tidtagning och priser. Vi bjuder på korv med bröd efter loppet!

Start 12:00