Banrek #2, premiär på Björnön i år

with 2 kommentarer

I dag har jag och Björn kört lite mer än halva banan på Björnö. Pga nationaldagsfirande blev det tidsbrist, men ca 2 timmar och 13km fick räcka.

Vi testade att köra en del vass och kommer pga upplevelsen köra mindre av den biotopen. För utmaningens skull kommer det dock inte bara vara fina sandstränder utan några nedgångar kommer ske genom gyttja och delar av banan kommer löpas genom obanad terräng.

Utrustning

Jag körde med dolme, paddlar och Aqua Sphere shorty. Tycker temperaturen var bra både på löpning och simning. Kallast var precis efter uppgångar om händer. Lufttemperaturen var ca. 15-20 grader, vattentemperaturen kanske 15 grader, solsken men mestadels skugga under träd.

Dagens tips

Min simdolme var inte fastspänd. Tillsammans med GoPro-kamera blev det mycket lösa delar att hålla rätt på när terrängen blev tuff. Dessutom glider dolmen ner eftersom våtdräkten är hal.

Fixa ett system för att spänna fast simdolmen runt låret (Haglund @Actic tipsade om cykelslang).

Way forward – Västerås swimrun meetup

Den 11 Juni 10:00 kör vi meetup på Björnön. Vi kommer köra en bit av banan ihop och inleda swimrunträningen utomhus med er. Kom förbi och träna med oss och alla andra glada swimrunners!

2 Responses

 1. Sprattelpojke #1
  |

  Hej,

  Kommer det ges tillfälle med fler meetups? Jag har fått förhinder imorgon, och det vore förträffligt om det gavs fler tillfällen innan start.

  Med vänlig hälsning Dennis

  • David
   |

   Jodå. Det blir fler. Kolla gruppen ”Västerås Swimrun 2016” på Facebook. Där lägger vi upp evenemang. Tanken är att köra en träningsbana på våra mertups och att swimrunners ska våga träna dem själva eller hitta andra i forumet att köra ihop med. Jag tränar någon gång i veckan på Björnön. Kommer lägga upp info när jag kör swimrun i Facebookgruppen.